Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε μία χαμηλή – φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι 4 ποτήρια νερό και τη βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες κατευθείαν από την κατάψυξη. Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.

 

  • Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Το βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και μείνει πηχτή σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες για να βράσουν 5 λεπτά μέσα στη σάλτσα (αφού τις στραγγίσουμε από το νερό που έβρασαν. Το νερό το κρατάμε σε ένα μπολ… τα το χρειαστούμε για το κριθαράκι).

 

  • Βάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι που βράσαμε τις γαρίδες στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

 

  •  Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, λίγο από το νερό που κρατήσαμε (απ’ τις γαρίδες) αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό και ανακατεύουμε συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό έχοντας υπόψη ότι στο τέλος δεν πρέπει να είναι τελείως στεγνό.

 

  • Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας με  τις γαρίδες. Το σερβίρουμε ξεστό με μια δροσερή σαλάτα.
φωτογραφία οδηγιών