Εκτέλεση

Αφαιρούμε τους σπόρους από τα ρόδια και τους βάζουμε μέσα στο βάζο. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος στην κουζίνα, σε θέση που δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί για ένα μήνα περίπου, ίσως και παραπάνω μέχρι να βγάλουν οι σπόροι τους χυμούς τους και να υποστούν τις ζυμώσεις που απαιτούνται για να γίνει το ξίδι.
Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν οι σπόροι δεν θα έχουν πια το έντονο χρώμα τους (θα ασπρίσουν).

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος στραγγίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και σουρώνουμε σε σουρωτήρι με πυκνή σήτα ή χρησιμοποιούμε φίλτρο για καφέ για καλύτερο αποτέλεσμα. Το μοιράζουμε σε μπουκάλια και… έτοιμο το ξίδι μας καθαρό και διάφανο!

Σημείωση: Aν δεν βρούμε ξινά ρόδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κανονικά και να καλύψουμε τους σπόρους μέσα στο δοχείο με λευκό ξίδι.

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: