Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 4 – 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε το άρωμα βανίλιας, το ελαιόλαδο και τα κομματάκια μήλου, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και
ρίχνουμε στο τέλος τα μύρτα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο το μοιράζουμε σε 12 φορμάκια για μάφινς αφού πρώτα τα λαδώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20′ μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο έτσι ζεστά όπως είναι τους ρίχνουμε από πάνω λίγη τριμμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια τ’ αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Είναι νοστιμότατα και ξεχωριστά με το ιδιαίτερο άρωμα που τους δίνουν τα μύρτα. Εξ ίσου νόστιμα και ιδιαίτερα θα γίνουν αν αντί για μύρτα χρησιμοποιήσουμε μύρτιλλα ή μαύρες σταφίδες.