Εκτέλεση

  • Απ΄ τις πιο αγαπημένες!… Γευστικότατη μαρμελάδα με βερίκοκα… τώρα που είναι η εποχή τους … ώριμα, γεμάτα άρωμα και νοστιμιά!!! Με λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά… πλούσια  όμως σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά!

 

  • Πλένουμε καλά τα βερίκοκα. Τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν απλωμένα πάνω σε μία καθαρή πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας. Τ’ ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Δεν τα πετάμε… τα κρατάμε για να φτιάξουμε λικέρ.

 

  • Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα με μαχαίρι ή τ’ αλέθουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σ’ αυτό το σημείο πολτοποιούμε τυχόν μεγάλα κομμάτια με το εργαλείο του πουρέ. Συνεχίζουμε το βράσιμο… ανακατεύουμε και αν σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

 

  • Βράζουμε τη μαρμελάδα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει για 35-40 λεπτά περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε, μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών