Εκτέλεση

  • Μήλα ψημένα στο φούρνο… γεμιστά με σταφίδες, κράνμπερυ, καρύδια, μέλι… αρωματισμένα με κανέλα και καραμελωμένα με καστανή ζάχαρη!!!

 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης (εκτός απ’ τα καρύδια, το βούτυρο, και τη ζάχαρη). Ανακατεύουμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη.

 

 

  • Πλένουμε καλά τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο με προσοχή ώστε να μην ανοίξουμε τρύπα στην άλλη άκρη και αδειάσει η γέμιση. Τ’ αφήνουμε με τη φλούδα. Στην περίπτωση που θα τα καθαρίσουμε αφήνουμε λίγη φλούδα στη βάση ή ως τη μέση, για να μην ανοίξουν και διαλυθούν κατά το ψήσιμο.

 

  • Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα της γέμισης, τα τοποθετούμε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος,  βάζουμε πάνω σε κάθε μήλο από μισό καρύδι κι ένα κομματάκι βούτυρο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ότι περίσσεψε από τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 έως 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και ρoδίσουν ελαφρώς.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών