Skip to content
Μερικά μήλα περίμεναν εδώ και μέρες στο ψυγείο αλλά κανείς δεν τα άγγιξε. Δεν ήταν τόσο τραγανά και δεν προκαλούσαν να τα “δαγκώσεις”… Γι΄αυτό σκέφθηκα… (όχι να τα πετάξω – τίποτα δεν πετάμε) αλλά να τα χρησιμοποιήσω και να φτιάξω μια εύκολη… με λίγες θερμίδες, νοστιμότατη μηλόπιτα!
Υλικά
- 1 κιλό μήλα
- 3/4 του φλιτζ. βούτυρο
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 πακετάκι βανίλια
- 4 αυγά
- 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτουμε σιγά – σιγά τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά ένα – ένα και στο τέλος το αλεύρι. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε μια φόρμα, βουτυρώνουμε και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε από πάνω σε σειρές. Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, τα αμύγδαλα και ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά περίπου ή ανάλογα με το φούρνο μας στους 180 βαθμούς C.