Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, και  ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας αρκετά μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

 

  • Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο  ταψάκι ή μία ταρτιέρα τα 3/4 της ζύμης κρατώντας το 1/4 στην άκρη για το τελείωμα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα (μπορούμε να βάλουμε και δύο ή τρεις διαφορετικές μαρμελάδες, χωρίζοντας έτσι την πάστα φλόρα σε μέρη με διαφορετική γεύση το καθένα) και με  την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λεπτές λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα σχηματίζοντας ρόμβους, τετράγωνα, κύκλους, διάφορα σχέδια.
    Ανάλογα σε τι μέγεθος ταψάκι θα βάλουμε τη ζύμη μας, (αν χρησιμοποιήσουμε μικρό), μπορούμε με τη ζύμη της συνταγής να κάνουμε και δεύτερη πάστα φλόρα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C στον αέρα για 40 – 45′ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: