Εκτέλεση

  • Θα εντυπωσιάσουν με την εμφάνιση και τη γεύση τους μικρούς και μεγάλους!!!Γεμίστε ένα όμορφο κουτί και δωρίστε τα σε αγαπημένα πρόσωπα… στα παιδάκια… στα βαφτιστήρια!!!

 

  • Βάζουμε σε μία λεκάνη το βούτυρο και το χτυπάμε να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα δυνατά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία ανακατεύοντας με ένα κουτάλι καλά μέχρι να διαλυθεί και να φουσκώσει. Αδειάζουμε το γάλα στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά απαλά. Τέλος, προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ζύμη μαλακή. Αν η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή και κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι  ακόμα. Στην περίπτωση που είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε λίγο γάλα.

 

  • Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα κοτοπουλάκι κουλουράκια. Με λίγη από τη ζύμη πλάθουμε λεπτά κορδονάκια και σχηματίζουμε τα φτερά τους. Για μάτια  χρησιμοποιούμε μικρά κομμάτια από ξηρούς καρπούς όπως κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους.  Με λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο χρωματίζουμε τα φτερά τους. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ή ταψί και τα αλείφουμε με το αβγό, χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα.

 

  • Ψήνουμε τα κουλουράκια- κοτοπουλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας), μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  • Έτοιμα για το  Πάσχα.
  • Μπορούμε να τα βάλουμε σ’ ένα όμορφο κουτί και να τα προσφέρουμε ως δώρο!!!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών