Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 20 έως 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
    Πλένουμε τις πιπεριές και με το μαχαίρι τις ανοίγουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε φέτες.

 

  • Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις πιπεριές. Τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και βγάζουμε τις πιπεριές σε μια πιατέλα.

 

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες τις πιέζουμε να αποβάλουν το νερό. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, τις βγάζουμε στην πιατέλα μαζί με τις πιπεριές.  Στο ίδιο τηγάνι  ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες ή πολτοποιημένες στο μούλτι ή στο μπλέντερ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 15 περίπου. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες να βράσουν 15 λεπτά ακόμα με τη σάλτσα ντομάτας, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις όλων, να εξατμιστούν τα υγρά και μείνει η σάλτσα με πηκτή με το λαδάκι της.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!
φωτογραφία οδηγιών