Εκτέλεση

  • Βάζουμε μία ανοιχτή κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μαλακώσει και γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το καρότο (αν θέλουμε), αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κάθε φορά που αρχίζει να εξατμίζεται ο ζωμός που έχουμε ρίξει, προσθέτουμε άλλες 2-3 κουταλιές, πάντα ζεστό για να μη γίνει διακοπή του βρασμού.

 

  • Το φαγητό θα είναι έτοιμο σε 15 με 20 λεπτά περίπου (εξαρτάται από το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε). Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό όταν χρειάζεται, ανακατεύοντας κάθε φορά αλλά και ενδιάμεσα για να μη κολλήσει. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά μειώνουμε την ποσότητα του νερού και δοκιμάζουμε το ρύζι. Είναι έτοιμο όταν «κρατάει» λίγο, (να είναι βρασμένο και όχι λιωμένο). Τότε απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά (το ρύζι δεν πρέπει να στεγνώσει πολύ, αλλά να είναι ελαφρά ζουμερό), προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα να λιώσει. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό αφού προσθέσουμε το μαϊντανό και τη παρμεζάνα.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: