Skip to content
Ανάλογα με τα υλικά που θα βάλουμε θα δώσουμε και τη γεύση στα σάντουιτς… πάντα θα έχουν τη νοστιμιά τους. Αντί για σολομό βάζουμε τόνο ή ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο ή λουκάνικο, ομελέτα ή βραστά αυγά με διάφορα τυριά και πράσινα λαχανικά κ.α. Αντί για άνηθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαϊντανό ή άλλα αρωματικά και να αντικαταστήσουμε τη ντομάτα με ψημένες πιπεριές Φλωρίνης , ή έτοιμες από βάζο ή διάφορα ψητά λαχανικά… Σύμφωνα με το τι μας αρέσει περισσότερο προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά.
Υλικά
- 3 μεγάλες αραβικές ή λιβανέζικες πίτες
- 3 κ.σ. πολύ γεμάτες τυρί κρέμα ή μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
- 6 μικρά φύλλα μαρουλιού
- 6 λεπτές φέτες καπνιστό σολομό ή ότι άλλο θέλουμε
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (αφαιρούμε τα σπόρια και τους χυμούς της)
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Απλώνουμε το τυρί κρέμα ή τη μαγιονέζα στις πίτες και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια τους. Προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού κομμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και κατόπιν τις φέτες του σολομού (ή ότι άλλο επιλέξουμε) και τις φέτες ντομάτας. Μετά σκορπάμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο ή μαϊντανό. Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε σφικτό ρολό και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη.
- Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο κόβουμε τα ρολά και καλή μας όρεξη… τέλεια…νοστιμότατα…