Εκτέλεση

  • Στο μούλτι ή στο μπλέντερ βάζουμε καρότα καθαρισμένα, τριμμένα στον τρίφτη ή κομμένα σε μικρά κομμάτια και μαγιονέζα. Χτυπάμε (αλέθουμε) μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Υπολογίζουμε τις ποσότητες καρότο και μαγιονέζα ώστε να πετύχουμε ένα μείγμα παχύρευστο που θα απλώνεται εύκολα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να περιμένει. Μετά βάζουμε στο μούλτι πιπεριές, φέτα και λίγο μαϊντανό. Χτυπάμε (αλέθουμε) μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

 

  • Παίρνουμε μία φόρμα σε σχήμα και μέγεθος αναλόγως με το πόσο μεγάλη θα κάνουμε την τούρτα – τοστ και τη σχήμα θέλουμε να έχει. Καλύπτουμε τη φόρμα εσωτερικά με μεμβράνη έτσι ώστε να καλύπτει όλες τις επιφάνειες (πυθμένα και τοιχώματα) και να εξέχει προς τα έξω. Απλώνουμε φέτες ψωμιού στη βάση της φόρμας, αλείφουμε ελαφρώς με λίγη μαγιονέζα και τοποθετούμε πάνω τους τις φέτες τυρί για τοστ. Συνεχίζουμε με φέτες ψωμί, ελαφρώς αλειμμένες με μαγιονέζα και στις δύο πλευρές. Τοποθετούμε πάνω τους φέτες καπνιστή γαλοπούλα. Από πάνω πάλι ψωμί και το μείγμα καρότου… Συνεχίζουμε με ψωμί και το μείγμα με τις πιπεριές. Τελευταία στρώση φέτες ψωμί του τόστ.

 

  • Σκεπάζουμε τη φόρμα με τη μεμβράνη που προεξέχει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο ανοίγουμε τη μεμβράνη από πάνω και ξεφορμάρουμε με προσοχή το τοστ – τούρτα σε πιατέλα κάνοντας τούμπα τη φόρμα… ( τοποθετούμε την πιατέλα ανάποδα πάνω στη φόρμα και κρατάμε με το ένα χέρι την πιατέλα και με το άλλο τη φόρμα…)

 

  • Αλείφουμε την επιφάνεια και όλες τις πλευρές με μαγιονέζα, διακοσμούμε σύμφωνα με τη φαντασία μας και αναλόγως την περίσταση… (γιορτή – γενέθλια – παιδικό πάρτι κλπ.)
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών