Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο, αφαιρούμε το φύτρο που υπάρχει στο εσωτερικό τους και τις πολτοποιούμε στο γουδί ή στον σκορδοπολτοποιητή (ειδικό εργαλείο) ή στον ψιλό τρίφτη ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι για να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια σκόρδου στη σκορδαλιά.
- Ρίχνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το ψωμί, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι και χτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο – λίγο το ελαιόλαδο και το ξίδι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και η σκορδαλιά μας γίνει μια ομοιόμορφη απαλή αλοιφή.
- Κατά τη διάρκεια της παρασκευής, δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα κάποιο από τα υλικά.