Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το αγγούρι ή το αφήνουμε με τη φλούδα του, το πλένουμε καλά και το ψιλοκόβουμε σε μικρά – μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε και τα καρύδια.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε, προσθέτοντας λίγο – λίγο το παγωμένο νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ρευστοποιηθεί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, το λιωμένο σκόρδο, το μισό αγγούρι, τα μισά καρύδια και το μισό άνηθο. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ξίδι.
    Μπορούμε να αυξομειώσουμε τα υλικά ανάλογα με την προτίμηση μας στη γεύση του και στη ρευστότητα.

 

  • Μοιράζουμε το ταρατόρ σε πιάτα ή μπολ, ρίχνουμε από πάνω σε κάθε πιάτο λίγο από το αγγούρι και τα καρύδια που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το σερβίρουμε παγωμένο. (Αν το θέλουμε περισσότερο δροσερό βάζουμε στα πιάτα και παγάκια).

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών