Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι με τη ζάχαρη, και το ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, όπου έχουμε λιώσει τη σόδα, τα μπαχαρικά και τέλος προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μείγμα όπως για το κέικ (λίγο πιο πηχτό). Ίσως χρειαστεί λιγότερο αλεύρι… παίζει πάντα ρόλο το πόσο σκληρό ή μαλακό είναι. Αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που το έχουμε λαδώσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε αν έχει ψηθεί τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμη.