Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε μαζί με το ελαιόλαδο και το γάλα. Προσθέτουμε τη φέτα και τη γαλοπούλα, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μπολ ανακατεύοντας απαλά να αναμειχθούν με το μείγμα. Θα έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.

 

  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό και τηγανίζουμε με προσοχή… Γυρίζουμε τις τηγανίτες να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Τις σερβίρουμε με μέλι, κάποιο σιρόπι ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών