Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αβγά και ρίχνουμε τα τυριά, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και αν θέλουμε και το ζαμπόν. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε το μισό κανταϊφι (αφού πρώτα το ανοίξουμε καλά). Σκεπάζουμε το άλλο μισό με μία βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί .

 

  • Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταϊφι. Χτυπάμε τα άλλα 2 αβγά μαζί με το γάλα και ρίχνουμε και αυτό το μείγμα λίγο-λίγο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35΄ – 40΄ λεπτά περίπου μέχρι τα ροδίσει. Σερβίρουμε την τυρόπιτα μας ζεστή.
φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: