Εκτέλεση

      Η πιο καλοκαιρινή, δροσερή τούρτα με γιαούρτι και μέλι!!! σε συνδυασμό με το αγαπημένο μας ζελέ!!!

 

       Ετοιμάζουμε τη βάση:

 

  • Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα ή ότι επιλέξουμε για βάση. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 18 έως 20 εκατοστά. Πιέζοντας με μία σπάτουλα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης.

 

        Ετοιμάζουμε το γιαούρτι ζελέ:

  • Μουλιάζουμε τα φύλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 4 λεπτά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί μόνο (να μη βράσει). Το αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη (τη στύβουμε με το χέρι) και τη ρίχνουμε στο καυτό μέλι. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνουμε στη φόρμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα ή το τσουρέκι… Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να παγώσει.

 

  • Φτιάχνουμε το ζελέ που επιλέξαμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,  και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά (πριν πήξει) το ρίχνουμε στη φόρμα προσεχτικά, σιγά – σιγά πάνω από την παγωμένη κρέμα γιαούρτι και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Αφήνουμε να πήξει καλά  (για καλύτερο αποτέλεσμα τη φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα  για να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο).
  • Πριν  σερβίρισμα την ξεφορμάρουμε… τη στολίζουμε ανάλογα με το γούστο μας και … έτοιμη!!! Δροσερή – δροσερή και απολαυστική!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών