Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
    Λίγο πριν πάρει βράση, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην καυτή κρέμα τη σοκολάτα.
    Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ώστε να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε το μπράντι ή όποιο ποτό επιλέξουμε.

 

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1-2 ώρες.
    Μετά με ένα κουταλάκι ή καλύτερα με δύο μικρά κουταλάκια παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες (τρουφίτσες) και τις αραδιάζουμε πάνω σε λαδόκολλα.  Αφού τις ετοιμάσουμε τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

  • Στον πάγκο της κουζίνας στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω τη σκόνη κακάο. Κυλάμε τις τρουφίτσες στο κακάο να καλυφθούν απ΄ όλες τις πλευρές με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας για να μη καταστραφεί η επικάλυψη τους. Μόλις τελειώσουμε τις τοποθετούμε σε μικρά ειδικά χαρτάκια για τρούφες ή σε ένα μπολ με καπάκι και τις διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές μέρες. Πριν τις σερβίρουμε τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για 30 έως 50 λεπτά.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών