Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις τσιπούρες … (τις πήραμε καθαρισμένες από το ιχθυοπωλείο). Αφήνουμε να στραγγίσουν από τα πολλά νερά, τις αλατίζουμε απ’ όλες τις πλευρές και μέσα στην κοιλιά.
    Ζεσταίνουμε τη σχάρα καλά όπου και αν τις ψήσουμε (φούρνο, κάρβουνα, ηλεκτρική ψηστιέρα). Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε στη σχάρα.

 

  • Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά. (Στην περίπτωση που η σχάρα κλείνει μέσα το ψάρι αναποδογυρίζουμε τη σχάρα – ευκολότερος τρόπος ψησίματος). Αν τις ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου, κάτω από τη σχάρα θα βάλουμε ένα ταψί για τα υγρά που θα στάζουν από τα ψάρια όπως θα ψήνεται.

 

  • Σερβίρουμε αμέσως μόλις ψηθούν με το λαδολέμονο και μια σαλάτα με βραστά λαχανικά.

 

 

Λαδολέμονο

  • Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και ετοιμάζουμε μια παχύρευστη σάλτσα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: