Εκτέλεση

  • αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους… για γευστικά πρωϊνά, για επιδόρπιο, για τον καφέ και για όλες τις ώρες…

 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

 

  • Σε ένα  μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός απ’ το αλεύρι. Ανακατεύουμε και  προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ώστε μα να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ πηχτός. Αν ο χυλός γίνει σφιχτός προσθέτουμε λίγο γάλα ή νερό. Κι αν είναι αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

 

  • Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα και το ρίχνουμε στη βαφλιέρα. Ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

  • Τις σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω το γλυκό κεράσι ή μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

 

  • Εναλλακτικά με μέλι & κανέλα, με παγωτό, με σαντιγί & φρούτα, με σιρόπι σοκολάτα, φράουλα κ.α. αναλόγως τι μας αρέσει. Και σκέτες με άχνη και κανέλα είναι τέλειες.