Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή μια ανοιχτή κατσαρόλα σοτάρουμε το χοιρινό με το μισό ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το φαγητό με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 

  • Σε άλλο καθαρό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα πράσα. Ανακατεύουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και ροδίσουν ελαφρώς.

 

  • Τα προσθέτουμε στο χοιρινό ανακατεύουμε προσεχτικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις τους και μείνει το φαγητό με το λάδι του. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα στη φωτιά.