Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις λαχανίδες. Αφαιρούμε τα εξωτερικά κιτρινισμένα ή χαλασμένα φύλλα και τις πλένουμε καλά με άφθονο νερό.

 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει και ρίχνουμε τις λαχανίδες. Τις βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Δεν χρειάζονται πολύ βράσιμο. Τόσο όσο να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε αλάτι, ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι.  Προσθέτουμε από πάνω και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών