Εκτέλεση
Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 10 λεπτά και σουρώνουμε το νερό. Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό και λίγο αλάτι, για να μη λιώσουν στο βράσιμο. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30-40 λεπτά). Σουρώνουμε τα φασόλια, κρατώντας 3-5 κουταλιές της σούπες απ’το ζωμό τους. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στολίζοντας με άνηθο.