Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και τα λουλούδια και τ’ αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Πλένουμε τα μυρωδικά, το μαρούλι και το άισμπεργκ (ένα – ένα τα φύλλα τους καλά), τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα ή σαλατιέρα και ανακατεύουμε απαλά.

 

  • Αφαιρούμε από τα λουλούδια τους στήμονες και τα κοτσανάκια τους και κρατάμε μόνο τα πέταλα (αφήνουμε και κάποια ολόκληρα για το στόλισμα της σαλάτας). Τα προσθέτουμε  στη σαλάτα, βάζουμε από πάνω και τις φράουλες. Χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ  και περιχύνουμε τη σαλάτα. Τη σερβίρουμε αμέσως γιατί το μαρούλι μαραίνεται πολύ γρήγορα και χάνει τη φρεσκάδα του.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών