Skip to content
Η αντράκλα ή γλυστρίδα ή ανδράχλη – αντραχλίδα ή τρεύλο – τρεύλα (όπως έχω αναφέρει και σε άλλη ανάρτηση έχει πολλές ονομασίες). Αυτή την εποχή τη βρίσκουμε άφθονη παντού, φρεσκότατη, δροσερή…λαχταριστή! Θα απολαύσουμε ακόμα μία σαλάτα με το ιδιαίτερο αυτό φαρμακευτικό φυτό… που περιέχει μεγάλη ποσότητα ω-3 λιπαρά οξέα, πολλές βιταμίνες Α, C, Β, καροτονοειδή καθώς και μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο!
Η σαλάτα μας… το φάρμακο μας!!! Άλλες σαλάτες με γλυστρίδα->εδώ κι ->εδώ
Υλικά
- 1 δεματάκι (ματσάκι) αντράκλα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 αγγούρι καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε την αντράκλα, αφαιρούμε τα σκληρά μέρη (κρατάμε μόνο τα τρυφερά φύλλα και κορυφές). Πλένουμε καλά και κόβουμε τα μεγάλα κομμάτια σε μικρότερα.
- Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα νερά τους και στη συνέχεια τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μηλόξιδο και το αλάτι, περιχύνουμε τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.