Εκτέλεση
Πλένουμε τη σαλάτα, τη στραγγίζουμε, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τη βάζουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τα αχλάδια αφού τα έχουμε αλείψει με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και ρίχνουμε τα φύλλα μέντας. Σε ένα σέικερ ή στο μούλτι χτυπάμε το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Προσθέτουμε το τυρί, τα ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα, τα αμύγδαλα, στολίζουμε με τα κλαράκια μέντας και σερβίρουμε