Skip to content
Υλικά
(για 4 άτομα)
- το 1/3 από 1 άσπρο και 1 κόκκινο λάχανο ή διάφορα άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας
- τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
- 1 φλιτζ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους
- μερικά φρέσκα φύλλα άνηθο
- 1 κ.σ. ψημένο σουσάμι
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. νερό
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φύλλα μαρουλιού και τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν. Ψιλοκόβουμε το άσπρο και κόκκινο λάχανο, πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε σε μια σαλατιέρα όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τα κεράσια αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά, τα κόψουμε στη μέση και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τους. Προσθέτουμε επίσης το σουσάμι, τον άνηθο και ανακατεύουμε απαλά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο ή στο μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Μόλις αναμειχθούν και γίνουν μια πηκτή σάλτσα περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.