Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το σιτάρι ρίχνουμε 6 ποτήρια κρύο νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βράζει το σιτάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράζει για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει μαλακό (να βράσει καλά). Προσθέτουμε νερό αν χρειασθεί . Σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιτάρι σε ένα μπολ (σαλατιέρα). Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους (με τη φλούδα τους), τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και τα προσθέτουμε στο σιτάρι, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, στολίζουμε με τα τρυφερά φύλλα δυόσμο και η σαλάτα μας είναι έτοιμη !!!