Σαλάτα όσπρια-λαχανικά

25 Νοεμβρίου 2018

Υλικά

  • 200 γρ. άσπρα φασόλια βρασμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά και 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κουτί (κονσέρβα) καλαμπόκι
  • 1 μικρή κονσέρβα φασόλια κόκκινα
  • φύλλα από σγουρό μαρούλι ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα, ανάλογα με την προτίμησή μας και μερικά ολόκληρα για το σερβίρισμα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 – 150 φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα όσπρια και τα λαχανικά, εκτός από τα ολόκληρα φύλλα μαρουλιού και τις λωρίδες καρότου, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος προσθέτουμε και το τυρί.
Ετοιμάζετε την σάλτσα. Χτυπάμε καλά σε σέικερ ή μούλτι το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μια σαλατιέρα απλώνουμε τα φύλλα μαρουλιού τοποθετούμε πάνω τους το μείγμα της σαλάτας, περιχύνουμε με τη σάλτσα, στολίζουμε με το καρότο και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.