Skip to content
…πολύχρωμη, δροσερή στολισμένη με ολόφρεσκα πέταλα από βρώσιμα άνθη γερανιού, μπιζελιού, πασχαλιάς και άνθη καπουτσίνου που με την πιπεράτη γεύση τους αναδεικνύουν τη σαλάτα μας σε ένα ξεχωριστό, εντυπωσιακό πιάτο !
Υλικά
(για 6 μερίδες)
- 1 μέτριο μαρούλι ή 1 γαλλική σαλάτα
- 1 πράσινη σγουρή σαλάτα
- 1/3 φλιτζ. του τσαγιού φρέσκες κορυφές άνηθο
- 1/3 φλιτζ. του τσαγιού φρέσκα κλαράκια μαϊντανό
- 1 ματσάκι σπαράγγια ελαφρώς βρασμένα (αφού πρώτα κόψουμε το σκληρό κάτω μέρος και τα καθαρίσουμε)
- 3 αυγά καλά βρασμένα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι φρέσκα βρώσιμα άνθη (καπουτσίνου, γερανιού, μπιζελιού, πασχαλιάς)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε τα αβγά και τα σπαράγγια.
- Ανακατεύουμε καλά τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα μας.
- Τελευταία προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα άνθη. Έτοιμη να τη σερβίρουμε.