Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια.Πετάμε τα σκληρά κοτσάνια τους και τα κόβουμε σε φαρδιές αλλά πολύ λεπτές λουρίδες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υλικά  τα υλικά για το μαρινάρισμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 έως 30 λεπτά να μαριναριστούν.
Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας να ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε πάνω στα κολοκυθάκια. Στολίζουμε με τα φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.