Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος ένα τσέρκι. Βάζουμε από κάτω το ψιλοκομμένο μαρούλι, συνεχίζουμε με τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια ή αγγουράκια και τέλος από πάνω βάζουμε τα τριμμένα καρότα.  Ανάμεσα στις στρώσεις των λαχανικών, σκορπάμε ξηρούς καρπούς και σπόρους ροδιού. Στρώνουμε καλά το κάθε είδος από τα λαχανικά και στο τέλος πατάμε καλά με μια σπάτουλα.

 

Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το το τυρί κρέμα και απλώνουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη σαλάτα. Για να δέσουν καλύτερα τα λαχανικά μεταξύ τους βάζουμε μείγμα γιαούρτι – κρέμα και ανάμεσα στις στρώσεις των λαχανικών. Αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν τα υλικά.

 

Βγάζουμε προσεκτικά το τσέρκι και και στη συνέχεια αλείφουμε με το μείγμα γιαουρτιού  γύρω – γύρω τα πλαϊνά της σαλάτας. Προσθέτουμε περιφερειακά τα σπόρια από το ρόδι, ρίχνουμε και μερικά από πάνω. Στολίζουμε την σαλάτα τούρτα βάζοντας τη φαντασία μας και είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε. Μπορεί να μείνει για λίγη ώρα πριν σερβιριστεί στο ψυγείο.

Σημείωση: Μπορούμε να αφαιρέσουμε λαχανικά και να προσθέσουμε άλλα της αρεσκείας μας. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε διάφορους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και φρούτα όπως μήλο ή ότι άλλο ταιριάζει με τα λαχανικά που θα επιλέξουμε. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί κρέμα με μαγιονέζα.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών