Αντιοξειδωτικός χυμός από κορόμηλα

12 Ιουνίου 2017

Τα κορόμηλα ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών τροφών και είναι πλούσια σε Βιταμίνες Α και C. Έχουν αντιγηραντική και καρδιοπροστατευτική δράση και ευεργετική κατά της αρθρίτιδας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων. Προστατεύουν τα μάτια και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Κοινό συστατικό τους είναι και το νικοτινικό οξύ (αλλιώς νιασίνη ή Β3), μια βιταμίνη που βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας από την τροφή. Επίσης έχει βρεθεί ότι βοηθάει τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη και πνευματική κόπωση. Τα κορόμηλα εκτός των άλλων προστατεύουν την καλή λειτουργία το εγκεφάλου, και του νευρικού συστήματος, ενώ δρουν κατά της υπερτροφίας του προστάτη. Οι φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Υλικά

  • 2 κιλά κορόμηλα
  • ζάχαρη
  • νερό

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κορόμηλα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 και 1/2 φλιτζ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τους χυμούς τους, τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι με μεγάλες τρύπες. Κάτω απ’ το σουρωτήρι τοποθετούμε μία κατσαρόλα για να συγκεντρώσουμε το υγρό που βγάλανε τα κορόμηλα για να φτιάξουμε το χυμό (αναψυκτικό).

 

  • Με τη σάρκα τους (τον πολτό) που θα μείνει στο σουρωτήρι φτιάχνουμε μαρμελάδα. H συνταγή της μαρμελάδας: εδώ

 

  • Παίρνουμε το υγρό (χυμό), το μετράμε, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 10-15 λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και έχουμε έτοιμο το χυμό (αναψυκτικό) μας.

 

  • Aδειάζουμε σε μπουκάλια και το φυλάμε στο ψυγείο. Για να τον πιούμε βάζουμε 1 μέρος χυμό από κορόμηλα και 2 μέρη κρύο νερό και παγάκια για να τον απολαύσουμε περισσότερο δροσερό.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.