Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κορόμηλα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 και 1/2 φλιτζ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τους χυμούς τους, τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι με μεγάλες τρύπες. Κάτω απ’ το σουρωτήρι τοποθετούμε μία κατσαρόλα για να συγκεντρώσουμε το υγρό που βγάλανε τα κορόμηλα για να φτιάξουμε το χυμό (αναψυκτικό).

 

  • Με τη σάρκα τους (τον πολτό) που θα μείνει στο σουρωτήρι φτιάχνουμε μαρμελάδα. H συνταγή της μαρμελάδας: εδώ

 

  • Παίρνουμε το υγρό (χυμό), το μετράμε, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 10-15 λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και έχουμε έτοιμο το χυμό (αναψυκτικό) μας.

 

  • Aδειάζουμε σε μπουκάλια και το φυλάμε στο ψυγείο. Για να τον πιούμε βάζουμε 1 μέρος χυμό από κορόμηλα και 2 μέρη κρύο νερό και παγάκια για να τον απολαύσουμε περισσότερο δροσερό.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών