Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κούμαρα από τυχόν φυλλαράκια και κοτσάνια, τα πλένουμε καλά αλλά προσεχτικά να μη τα διαλύσουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν και να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.
    Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Αν θέλουμε το λικέρ μας περισσότερο γλυκό, προσθέτουμε ζάχαρη. Βάζουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

 

  • Αδειάζουμε το σιρόπι σε γυάλινο βάζο, προσθέτουμε τα κούμαρα και το αλκοόλ (βότκα ή τσίπουρο ή ρακί). Κλείνουμε με το καπάκι του και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 2 – 3 μήνες. Όσο πιο πολύ καιρό μείνει να ωριμάζει τόσο καλύτερο γίνεται.

 

  • Όταν περάσει ο καιρός και είναι έτοιμο το σουρώνουμε, το φιλτράρουμε με πολύ πυκνή σήτα ή φίλτρο του καφέ 2 – 3 φορές για καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε ένα διάφανο λικέρ και το μοιράζουμε σε όμορφα μπουκάλια. Έτοιμο τώρα να το απολαύσουμε!

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών