Λικέρ κούμαρο

27 Νοεμβρίου 2018

Το δικό μου λικέρ με τα κούραρα του κήπου μας!!!

Υλικά

  • 500 γρ. κούμαρα ώριμα ( όχι όμως χτυπημένα ή λιωμένα)
  • 500 ml  (2 φλιτζ. του τσαγιού) αλκοόλ βότκα ή τσίπουρο χωρίς αρώματα ή ρακί
  • 340 γρ.  (1 φλιτζ. του τσαγιού & ½) ζάχαρη
  • 250ml (1 φλιτζ. του τσαγιού νερό)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κούμαρα από τυχόν φυλλαράκια και κοτσάνια, τα πλένουμε καλά αλλά προσεχτικά να μη τα διαλύσουμε και τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν και να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας.
    Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Αν θέλουμε το λικέρ μας περισσότερο γλυκό, προσθέτουμε ζάχαρη. Βάζουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

 

  • Αδειάζουμε το σιρόπι σε γυάλινο βάζο, προσθέτουμε τα κούμαρα και το αλκοόλ (βότκα ή τσίπουρο ή ρακί). Κλείνουμε με το καπάκι του και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 2 – 3 μήνες. Όσο πιο πολύ καιρό μείνει να ωριμάζει τόσο καλύτερο γίνεται.

 

  • Όταν περάσει ο καιρός και είναι έτοιμο το σουρώνουμε, το φιλτράρουμε με πολύ πυκνή σήτα ή φίλτρο του καφέ 2 – 3 φορές για καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να έχουμε ένα διάφανο λικέρ και το μοιράζουμε σε όμορφα μπουκάλια. Έτοιμο τώρα να το απολαύσουμε!

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.