Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα κουκούτσια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι, το οποίο βάζουμε σε μέρος που έχει ήλιο, για να στεγνώσουν καλά – να ξεραθεί η φλούδα τους.
    Τα καθαρίζουμε απ’ τις φλούδες, αν μείνουν και μερικές δεν πειράζει.

 

  • Τα βάζουμε σ’ ένα γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ που θα επιλέξουμε και κλείνουμε καλά.
    Τοποθετούμε το βάζο σε σκιερό μέρος ή μέσα σε ένα ντουλάπι για 2 μήνες περίπου (μπορεί να μείνει και περισσότερο χρόνο…) Κατά διαστήματα  ανακινούμε το βάζο.

 

  • Αφού περάσει ο χρόνος σουρώνουμε πολύ καλά με ένα πυκνό σουρωτήρι και τουλπάνι (γάζα) ή ένα χάρτινο φίλτρο του καφέ. Βάζουμε το φιλτραρισμένο ποτό σε άλλο μεγάλο γυάλινο βάζο ή μπουκάλι υπολογίζοντας ότι θα προσθέσουμε και το σιρόπι.

 

 

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη, και βράζουμε για 4 – 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός ανακατεύοντας  μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Προσθέτουμε το σιρόπι στο βάζο ή στο μπουκάλι με το ποτό, ανακινούμε ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και το αφήνουμε πάλι να περιμένει για  έως 20 – 30 μέρες.

 

  • Όταν περάσουν οι μέρες είναι έτοιμο. Το μοιράζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα μπουκάλια!… Έτοιμο να το απολαύσουμε!!!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών