Εκτέλεση
- Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο μαζί με τη ζάχαρη, το κονιάκ τα γαρύφαλλα και την κανέλα.
Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε στον ήλιο για 2 μήνες περίπου.
- Μετά στραγγίζουμε τα βύσσινα και φιλτράρουμε το ποτό σε πυκνό σουρωτήρι στο οποίο τοποθετούμε ένα τουλπάνι ή χάρτινο φίλτρο του καφέ. Μοιράζουμε το ποτό μας σε μπουκάλια και τα φυλάμε σε δροσερό ντουλάπι.
- Τα βύσσινα δεν τα πετάμε τα βάζουμε σε ένα βάζο και τα φυλάμε στο ψυγείο. Σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουμε σε κάποιες συνταγές…