Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

 

  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο μαζί με τη ζάχαρη, το κονιάκ τα γαρύφαλλα και την κανέλα.
    Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε στον ήλιο για 2 μήνες περίπου.

 

  • Μετά στραγγίζουμε τα βύσσινα και φιλτράρουμε το ποτό σε πυκνό σουρωτήρι στο οποίο τοποθετούμε  ένα τουλπάνι ή χάρτινο φίλτρο του καφέ. Μοιράζουμε το ποτό μας σε μπουκάλια και τα φυλάμε σε δροσερό ντουλάπι.

 

  • Τα βύσσινα δεν τα πετάμε τα βάζουμε σε ένα βάζο και τα φυλάμε στο ψυγείο.  Σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουμε σε κάποιες συνταγές…
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών