Λικέρ βύσσινο

20 Ιουνίου 2017

Παλιά το ήθελε η παράδοση αυτή την εποχή οι νοικοκυρές να φτιάχνουν το λικέρ βύσσινο. Έβλεπες στα ηλιόλουστα μπαλκόνια, παράθυρα και αυλές, ένα γυάλινο βάζο να λιάζεται, να ωριμάζει το ποτό, για να συντροφεύσει τις χειμωνιάτικες όμορφες παρέες… Στην οικογένειά μας συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε με την παραδοσιακή συνταγή που μας άφησε η νονά Καίτη και το βάζο πήρε ήδη τη θέση του!

Υλικά

  • 1 κιλό βύσσινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 – 5 γαρύφαλα,
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 λίτρο κονιάκ

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

 

  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο μαζί με τη ζάχαρη, το κονιάκ τα γαρύφαλλα και την κανέλα.
    Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς και το αφήνουμε στον ήλιο για 2 μήνες περίπου.

 

  • Μετά στραγγίζουμε τα βύσσινα και φιλτράρουμε το ποτό σε πυκνό σουρωτήρι στο οποίο τοποθετούμε  ένα τουλπάνι ή χάρτινο φίλτρο του καφέ. Μοιράζουμε το ποτό μας σε μπουκάλια και τα φυλάμε σε δροσερό ντουλάπι.

 

  • Τα βύσσινα δεν τα πετάμε τα βάζουμε σε ένα βάζο και τα φυλάμε στο ψυγείο.  Σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουμε σε κάποιες συνταγές…
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.