Μέντα λίγη δροσιά για τον καύσωνα

12 Ιουλίου 2017

Ετοιμάζουμε σιρόπι από μέντα για να φτιάξουμε δροσερά αναψυκτικά, τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού!

Η μέντα ανήκει στα αρωματικά φυτά (βότανα) που αγαπώ ιδιαίτερα. Ξεφύλλισα κάποια βιβλία – περιοδικά διάβασα για το μαγικό αυτό φυτό, ξεχωριστό για το άρωμά και τη δροσιά του και σας μεταφέρω πληροφορίες που βρήκα ->εδώ

 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μέντας
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα φύλλα μέντας και τα στεγνώνουμε καλά. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα φύλλα μέντας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βοηθάμε με ένα κουτάλι να καλυφθούν όλα τα φύλλα στο σιρόπι και αφήνουμε 5 – 10 λεπτά ίσως και λίγα ακόμα να σιγοβράσει και να πήξει ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

  • Στραγγίζουμε, σε πυκνή σίτα πατώντας τη μέντα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να βοηθήσουμε το σιρόπι να αποσπαστεί από τα φύλλα. Πετάμε τα φύλλα μέντας και κρατάμε αυτό το απλό σιρόπι.Το βάζουμε σε μπουκάλι με στεγανό καπάκι και το φυλάμε στο ψυγείο για 2 έως 3 εβδομάδες. Το χρώμα του δεν θα είναι έντονο πράσινο όπως τα φύλλα της μέντας αλλά κάπως πιο θαμπό (από το βράσιμο). Αν θέλουμε να κάνουμε το χρώμα του περισσότερο ζωηρό ρίχνουμε 1 έως 2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 

  • Πως φτιάχνουμε το δροσερό αναψυκτικό με το σιρόπι μέντας…
  • Βάζουμε σε ένα ποτήρι 1/2 φλιτζάνι του καφέ σιρόπι αρκετά παγάκια και το γεμίζουμε με κρύο νερό απλό ή ανθρακούχο ή σόδα. Αν θέλουμε ρίχνουμε και χυμό λεμονιού και μια φέτα λεμόνι. Το πίνουμε και νοιώσουμε τη δροσιά του. Το σιρόπι μέντας που φτιάξαμε εκτός από δροσερό αναψυκτικό, που θα το απολαύσουμε τις μέρες του καύσωνα, μπορούμε να το βάλουμε σε διάφορα ποτά, κοκτέιλ, γλυκά, παγωτά, κρέπες, παν κέικ, φρουτοσαλάτα (ταιριάζει ιδιαίτερα με πεπόνι, ροδάκινα, βερίκοκα και σταφύλια) Επίσης να αρωματίσουμε ζεστό ή παγωμένο πράσινο τσάι ή τσάι του βουνού κ.α.

 

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη βασική συνταγή για να κάνουμε ένα σωρό άλλα είδη, απλά σιρόπια με φυλλώδη πράσινα χορταρικά. Ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε απλό σιρόπι από δυόσμο, δεντρολίβανο ή από όποιο άλλο φυτό θέλουμε. Καλή επιτυχία!
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.