Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα φύλλα μέντας και τα στεγνώνουμε καλά. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα φύλλα μέντας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βοηθάμε με ένα κουτάλι να καλυφθούν όλα τα φύλλα στο σιρόπι και αφήνουμε 5 – 10 λεπτά ίσως και λίγα ακόμα να σιγοβράσει και να πήξει ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

  • Στραγγίζουμε, σε πυκνή σίτα πατώντας τη μέντα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να βοηθήσουμε το σιρόπι να αποσπαστεί από τα φύλλα. Πετάμε τα φύλλα μέντας και κρατάμε αυτό το απλό σιρόπι.Το βάζουμε σε μπουκάλι με στεγανό καπάκι και το φυλάμε στο ψυγείο για 2 έως 3 εβδομάδες. Το χρώμα του δεν θα είναι έντονο πράσινο όπως τα φύλλα της μέντας αλλά κάπως πιο θαμπό (από το βράσιμο). Αν θέλουμε να κάνουμε το χρώμα του περισσότερο ζωηρό ρίχνουμε 1 έως 2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 

  • Πως φτιάχνουμε το δροσερό αναψυκτικό με το σιρόπι μέντας…
  • Βάζουμε σε ένα ποτήρι 1/2 φλιτζάνι του καφέ σιρόπι αρκετά παγάκια και το γεμίζουμε με κρύο νερό απλό ή ανθρακούχο ή σόδα. Αν θέλουμε ρίχνουμε και χυμό λεμονιού και μια φέτα λεμόνι. Το πίνουμε και νοιώσουμε τη δροσιά του. Το σιρόπι μέντας που φτιάξαμε εκτός από δροσερό αναψυκτικό, που θα το απολαύσουμε τις μέρες του καύσωνα, μπορούμε να το βάλουμε σε διάφορα ποτά, κοκτέιλ, γλυκά, παγωτά, κρέπες, παν κέικ, φρουτοσαλάτα (ταιριάζει ιδιαίτερα με πεπόνι, ροδάκινα, βερίκοκα και σταφύλια) Επίσης να αρωματίσουμε ζεστό ή παγωμένο πράσινο τσάι ή τσάι του βουνού κ.α.

 

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη βασική συνταγή για να κάνουμε ένα σωρό άλλα είδη, απλά σιρόπια με φυλλώδη πράσινα χορταρικά. Ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε απλό σιρόπι από δυόσμο, δεντρολίβανο ή από όποιο άλλο φυτό θέλουμε. Καλή επιτυχία!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: