Εκτέλεση

  •  Καθαρίζουμε τα μύρτα, τα πλένουμε  και τ’αφήνουμε να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά.
    Τα βάζουμε σε ένα βάζο ή μπουκάλι μαζί με το αλκοόλ, το τοποθετούμε σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος και το ανακινούμε κατά διαστήματα.

 

  • Μετά από 40 ημέρες το ποτό θα έχει ωριμάσει και το χρώμα του θα γίνει μαύρο προς μπλε. Το φιλτράρουμε, στύβουμε καλά και τα μύρτα και τα βάζουμε σε ένα μπόλ.

 

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν, ανακατεύουμε και μόλις η ζάχαρη λιώσει προσθέτουμε τα μύρτα και αφήνουμε να βράσουν για 2 – 3  λεπτά μαζί με το σιρόπι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει το το φιλτράρουμε και το ρίχνουμε στο φιλτραρισμένο αλκοόλ που έχουμε πάρει από τα μύρτα. Ανακινούμε λίγο και μοιράζουμε το ποτό σε μπουκάλια. Το αφήνουμε για 10 έως 20 μέρες ανακινούμε κάπου – κάπου, και μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος είναι έτοιμο. Υπέροχο, αρωματικό λικέρ, το σερβίρουμε ως χωνευτικό μετά το γεύμα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών