Εκτέλεση
- Ιδιαίτερο και αρκετά αρωματικό γλυκό με μύρτα (καρπούς της μυρτιάς)!!!
- Αφαιρούμε αν υπάρχουν κοτσάνια και φύλλα.
- Πλένουμε καλά τα μύρτα κάτω από τρεχούμενο νερό. Τ’ αφήνουμε για λίγα λεπτά σε μια λεκάνη με νερό και μερικές σταγόνες ξίδι. Ξεπλένουμε, και τ’ αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μύρτα και δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
-
Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.