Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τους καρπούς από τα κοτσάνια τους και απομακρύνουμε τυχόν φύλλα, πλένουμε και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε δύο φλιτζ. του τσαγιού νερό περίπου όσο να σκεπαστούν οι καρποί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 – 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα τους πολτοποιούμε μαζί με το νερό στο μούλτι ή στο μπλέντερ.

 

  • Περνάμε τον πολτό από το μύλο των λαχανικών χρησιμοποιώντας το εξάρτημα της σήτας με τις μικρότερες τρύπες, ώστε να περάσει μόνο η σάρκα των καρπών και τα σποράκια να μείνουν στη σήτα. Για να μη χάσουμε καθόλου από τον πολτό τοποθετούμε σε καθαρό διπλό ή τριπλό τουλπάνι ή τούλι ότι έμεινε στο μύλο λαχανικών και στύβουμε πολύ καλά. Εδώ θέλω να σας πω… ότι αν δεν σας ενοχλούν τα σποράκια τους… μπορείτε να παραλείψετε αυτή τη διαδικασία και ν’ ακολουθήσετε το επόμενο βήμα… στην παράγραφο από κάτω…

 

  • Αδειάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη (για κάθε φλιτζ. πολτό, 3/4 φλιτζ. ζάχαρη) και το τριμμένο μήλο. Βάζουμε στη φωτιά, βράζουμε και αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Όσο είναι ζεστή τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και την αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών