Εκτέλεση

  • Ξεσποριάζουμε τα ρόδια και τα καθαρίζουμε προσεκτικά ώστε να απομακρύνουμε κάποια χαλασμένα και τις άσπρες μεμβράνες που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω στα σπόρια. Τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη, το κονιάκ ή το τσίπουρο, το ξυλάκι κανέλας και τα γαρύφαλλα στο βάζο, κλείνουμε καλά και το αφήνουμε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος μέσα στο σπίτι σε θέση που να το βλέπει ο ήλιος.

 

  • Πρέπει τα σπόρια  να καλύπτονται από το αλκοόλ. Κατά διαστήματα (και μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη) κουνάμε το βάζο.
    Αφού περάσει ο μήνας φιλτράρουμε το λικέρ (καλύτερα δύο φορές με πυκνό ύφασμα ή τριπλό τούλι ή  φίλτρο του καφέ) και το βάζουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι με καλό σφράγισμα. Έτοιμο τώρα να το σερβίρουμε!

Σημείωση

  • Αν παραλείψουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα θα έχουμε ένα απλό λικέρ μόνο με το λεπτό άρωμα του ροδιού!
  • Αν ρίξουμε μέσα στο βάζο μαζί με τα σπόρια και λίγο χυμό ροδιού, θα έχουμε λικέρ με πιο έντονο χρώμα!
  • Αν φτιάξουμε περισσότερο λικέρ και γεμίσουμε μικρά όμορφα μπουκάλια θα κάνουμε ωραίο δώρο στους αγαπημένους φίλους μας τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά ή οποιαδήποτε στιγμή…(το ρόδι θεωρείται καρπός καλοτυχίας)!

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών