Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα φύλλα και τα κοτσάνια από τα κορόμηλα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό και τ’ αφήνουμε να βράσουν. (Υπολογίζουμε για 2 κιλά κορόμηλα 1 ποτήρι νερό). Τα βράζουμε για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους. Κλείνουμε τη φωτιά και τ’ αφήνουμε αρκετές ώρες όπως είναι στην κατσαρόλα. Μετά τ’ αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και από κάτω τοποθετούμε μία λεκάνη ή ένα μπολ για να συγκεντρώσουμε το υγρό που βγάλανε τα κορόμηλα. Μ αυτό θα φτιάξουμε το σιρόπι. Τη σάρκα τους που θα μείνει στο σουρωτήρι  δεν την πετάμε θα τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάχνουμε μαρμελάδα. H συνταγή της μαρμελάδας εδώ 

 

  • Παίρνουμε το υγρό το μετράμε, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρη. (‘Οσα ποτήρια υγρό, τόσα ποτήρια ζάχαρη). Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 30 – 45 λεπτά περίπου και μόλις  το σιρόπι δέσει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το φυλάμε στο ψυγείο.

 

  • Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο, όταν ρίξουμε μια σταγόνα από το σιρόπι σε ένα κρύο πιατάκι και αυτή θα μείνει σταθερή, δεν θα απλώσει. Επίσης αν ρίξουμε μια κ.σ. σιρόπι στο πιατάκι και περάσει το δάκτυλό μας ή ένα κουταλάκι μέσα στο σιρόπι θα αφήσει ένα άνοιγμα (θα χωρίσει το σιρόπι στα δύο). Αν μείνει έτσι και δεν ενωθεί, τότε είναι έτοιμο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών