Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα ρόδια, πετάμε τις φλούδες, τις μεμβράνες και κρατάμε τα καθαρά σποράκια. Τα ρίχνουμε στο μύλο των λαχανικών και τον γυρίζουμε. Κάτω από το μύλο βάζουμε μια λεκάνη για να συλλέξουμε το χυμό. Τα σπόρια (κουκουτσάκια) μένουν στο εσωτερικό του μύλου. Έτσι έχουμε καθαρό χυμό ροδιού. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το multi αλλά με αυτό τον τρόπο αλέθονται (σπάνε αρκετά και αφήνουν μια πρικρή γεύση).

 

  • Τα σποράκια που έχουν μείνει στο μύλο τα αδειάζουμε σε μια καθαρή γάζα ή τούλι και τα στήβουμε καλά για να πάρουμε όλο το χυμό. Πετάμε τα στημένα σποράκια και αδειάζουμε το χυμό σε σουρωτήρι με πολύ πυκνή σήτα και από κάτω έχουμε  ένα μπολ. Μετράμε και τον αδειάζουμε σε κατσαρόλα.

 

  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ανάλογη ζάχαρη (για δύο φλ. χυμό, ενάμιση φλ. ζάχαρη) και βάζουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν δημιουργηθεί αφρός τον βγάζουμε με ένα κουτάλι. Βράζουμε και ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

 

  • Πως θα καταλάβουμε ότι έδεσε το σιρόπι… Ρίχνουμε σε ένα πιάτο με ένα μικρό κουτάλι σιρόπι σε σταγόνες. Αν οι σταγόνες μείνουν σταθερές και δεν απλώσουν είναι έτοιμο. Άλλος τρόπος… σε ένα κρύο πιάτο ρίχνουμε λίγο σιρόπι, αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε το δάχτυλο ή την άκρη του κουταλιού μέσα από το σιρόπι. Αν το άνοιγμα (δρομάκι) που θα σχηματιστεί δεν κλείσει ή κλείνει αργά, είναι έτοιμο. Το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: