Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μούρα και τα ξεπλένουμε καλά με κρύο. Τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
    Ρίχνουμε από πάνω μια κουταλιά ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε απαλά και τ’ αφήνουμε να περιμένουν όσο ετοιμάζουμε το μείγμα για το κέικ.

 

  • Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το αυγό, και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να γίνει λείο το μείγμα, περίπου 5 λεπτά. Απλώνουμε το μισό μείγμα σε ταψί διαμέτρου 22 – 24 εκατοστά στο οποίο στρώσαμε χαρτί ψησίματος και βουτυρώσαμε. Ισιώνουμε με μια σπάτουλα και ρίχνουμε πάνω τα μούρα, τα απλώνουμε και πιέζουμε ελαφρά.

 

  • Αδειάζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ απλώνουμε, φροντίζουμε να καλυφθούν τα μούρα και να ισιώσουμε την επιφάνεια.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 45 έως 55 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει. Για να βεβαιωθούμε αν ψήθηκε δοκιμάζουμε (με το γνωστό τρόπο) βυθίζουμε στο κέικ ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Αν βγει καθαρό είναι ψημένο. Διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

 

  • Στην περίπτωση που έχει ήδη ροδίσει από πάνω, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μη καεί.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών