Εκτέλεση

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφήνουμε όμως τα κοτσάνια τους. Αφαιρούμε τους πυρήνες με ένα μικρό κουτάλι ή ειδικό εργαλείο και τα τοποθετούμε όρθια σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

 

  • Μεταφέρουμε τα αχλάδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το υγρό που έμεινε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε από πάνω τους το βούτυρο λιωμένο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς C για 30΄- 45΄ μέχρι να μελώσει το σιρόπι τους.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σοκολάτα:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μπεν μαρι, ή σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μη κολλήσει, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε συνέχεια για να λιώσει και να αναμειχθεί με την κρέμα. Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Μεταφέρουμε τα αχλάδια σε πιατέλα, περιχύνουμε με λίγο από το σιρόπι τους, τα καλύπτουμε με τη σοκολάτα και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: