Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5′. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα, τη βανίλια και τέλος το γάλα και το αλεύρι λίγο λίγο εναλλάξ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο, αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 – 180 βαθμούς C για 50′ – 60′ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας).
Αφού κρυώσει το κόβουμε οριζόντια σε 2 ή 3 βάσεις ανάλογα με το πάχος του κέικ με μαχαίρι ή σπάγκο.

Υπάρχει και ευκολότερος τρόπος για να ετοιμάσουμε τις βάσεις. Μοιράζουμε το μείγμα ζύμης για κέικ σε 2 ή περισσότερα ταψάκια με την ίδια διάμετρο (βουτυρωμένα, αλευρωμένα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄ – 35΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν με προσοχή να μην στεγνώσουν πολύ κατά το ψήσιμο.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε την πρώτη βάση και απλώνουμε ένα στρώμα από καραμελωμένο γάλα και από πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι κέικ (βάση) και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Τελειώνουμε με επικάλυψη από καραμελωμένο γάλα.Γύρω και πάνω από την καραμέλα ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα. Το κέικ τούρτα είναι έτοιμο!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: