Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα (προσέχουμε να μη την κάψουμε). Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η σοκολάτα (προσοχή μην κρυώσει πολύ και παγώσει τη θέλουμε ρευστή). Βουτάμε το τσαμπί στη σοκολάτα και φροντίζουμε να καλυφθούν όλες οι ρώγες του καλά.

 

  • Μετά το τοποθετούμε σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο βουτώντας το τσαμπί σταφύλι ή και ρώγες μόνες μέχρι να τελειώσει η κουβερτούρα. Τις ρώγες τις βουτάμε στη σοκολάτα με οδοντογλυφίδα και μετά καρφώνουμε την οδοντογλυφίδα σε λεμόνι ή πορτοκάλι κομμένο στη μέση για να το στερεώσουμε ως βάση.

 

  • Βάζουμε τα σταφύλια λίγο στο ψυγείο για να παγώσει η σοκολάτα. Τα σερβίρουμε μόνα τους έτσι σοκολατένια ή στολίζουμε με αυτά γλυκά (τούρτες, παγωτά,κρέμες, κέικ κ.α.)

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: