Εκτέλεση

 • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
  Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
  Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

 

 • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αλεσμένα μπισκότα, το κονιάκ, το 1/3 από το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

 

 • Σε ένα δίσκο σερβιρίσματος τοποθετούμε ένα τσέρκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκότα. Πιέζουμε τα μπισκότα μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα.
  Ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι, πάνω από τα μπισκότα το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας, το ισιώνουμε και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει για 2 – 3 ώρες.

 

 • Όταν έρθει η ώρα για σερβίρισμα, βγάζουμε το τσέρκι με προσοχή, στολίζουμε την τούρτα μας ανάλογα με τη φαντασία μας (με τριμμένη σοκολάτα, σιρόπι, γλυκά του κουταλιού, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα κ.α.) Την κόβουμε σε κομμάτια σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!

 

 • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών