Αφράτα γαλλικά μπισκότα – madeleines

5 Οκτωβρίου 2017

Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσω τις φόρμες που μου έφερε η κόρη μου απ’ το Παρίσι! Ομολογώ πως πέτυχα να φτιάξω τα πιο αφράτα και μυρωδάτα μπισκότα!

Έγιναν τέλεια τα κλασικά γαλλικά μπισκότα … (madeleines)

 

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού (125 γρ.) ζάχαρη
  • ξύσμα από  μισό λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Φορμάκια μικρά διάφορα
  • λίγο βούτυρο επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας
  • λίγο αλεύρι επιπλέον για να αλευρώσουμε τις φόρμες
  • άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

 

  • Χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε την ταχύτητα. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών λίγο – λίγο το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

 

  • Βουτυρώνουμε τις φόρμες, τις αλευρώνουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C, για 10΄- 15΄ περίπου ανάλογα με το φούρνο μας και με το μέγεθος που έχουν οι φόρμες μας. Ξεφορμάρουμε με προσοχή ενώ είναι ακόμη ζεστά και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
  • Με αυτή τη δόση των υλικών θα κάνουμε 15 – 20 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι φόρμες.

 

  • Συμβουλή: Διατηρoύνται φρέσκα και αφράτα σε κουτί μεταλλικό ή πλαστικό αεροστεγώς κλεισμένο. Διαφορετικά θα στεγνώνουν γρήγορα.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.