Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
- Χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε την ταχύτητα. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών λίγο – λίγο το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Βουτυρώνουμε τις φόρμες, τις αλευρώνουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C, για 10΄- 15΄ περίπου ανάλογα με το φούρνο μας και με το μέγεθος που έχουν οι φόρμες μας. Ξεφορμάρουμε με προσοχή ενώ είναι ακόμη ζεστά και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
- Με αυτή τη δόση των υλικών θα κάνουμε 15 – 20 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι φόρμες.
- Συμβουλή: Διατηρoύνται φρέσκα και αφράτα σε κουτί μεταλλικό ή πλαστικό αεροστεγώς κλεισμένο. Διαφορετικά θα στεγνώνουν γρήγορα.